- blog VELKÉSVALY.CZ

Po dlouhé době jsem se pustila do pečiva a vyšlo to...

 

Voňavoučký žitný chléb, ideální ke snídani nebo sváče. Tetka hned prohlásila, že ho zítra vyzkouší s džemíkem. Když si doma uděláte i pečivo, máte vyhráno. Přesně víte jaké suroviny tělu dopřáváte... "celozrnné" pečivo, které si koupíte v obchoďáku bývá často pouze barvené a celozrnnou mouku ani nepotkalo.

 

Takže recept na žitno-semínkový chléb:

 

  • 200 g žitné chlebové mouky
  • 120 g celozrnné pšeničné mouky
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 20 g lněných semínek
  • 10 g dýňových semínek
  • 2 lžíčky jedlé sody, 1 lžička soli
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 strouhané jablíčko
  • hrst lískových ořechů
  • cca 200ml vlažné vody

 

 

 

Smíchejte si obě mouky, všechny semínka, sodu, sůl, rozdrcené ořechy, jogurt a jablíčko. Postupně přimíchávejte vodu, aby vzniklo tuhé těsto. To pak vylijte do chlebové formy vymazanou kokosovým olejem a vysypanou celozrnnou moukou. Navrch jsem ještě nasypala dýňová semínka. Pečte na 200 stupňů cca hodinku. Zase mi to provonělo celou kuchyni

 

 

 

Další recepty nebo celé jídelníčky zde:

Recepty

Jídelníčky