A dneska receptík na něco slaného. Vynikající rizoto s hlívou ústřičnou.
Ahooj, Tak jaký jste dnes měli den? Jediné problémy jsou zatím s jídelníčkem, jelikož se s trenérem nemůžeme dohodnout ale jednou je to trenér, takže můj osud je v jeho rukou.
Recept
- 200g jasmínové rýže
- 200g hlívy ústřičné
- 1 cibulka
- 1dl bílého vína
- sůl, pepř + voda dle potřeby
Cibulku nechte na kapce oliváče zesklovatět. Rýži si uvařte klasickým způsobem a přidejte k cibulce. Přidejte koření, vodu, víno a duste pod pokličkou. Do jiného kastrůlku dejte na kousky nakrájenou hlívu, trochu vody, okořeňte a také poduste. Nakonec přimíchejte hlívu k rýži. Tadáá, lehké a opravdu vynikající! Můžete přidat i kousky kuřecího
Další recepty nebo celé jídelníčky zde: