- blog VELKÉSVALY.CZ

A dneska receptík na něco slaného. Vynikající rizoto s hlívou ústřičnou.

Ahooj, Tak jaký jste dnes měli den?  Jediné problémy jsou zatím s jídelníčkem, jelikož se s trenérem nemůžeme dohodnout ale jednou je to trenér, takže můj osud je v jeho rukou.

 

Recept

 

  • 200g jasmínové rýže
  • 200g hlívy ústřičné
  • 1 cibulka
  • 1dl bílého vína
  • sůl, pepř + voda dle potřeby

 

Cibulku nechte na kapce oliváče zesklovatět. Rýži si uvařte klasickým způsobem a přidejte k cibulce. Přidejte koření, vodu, víno a duste pod pokličkou. Do jiného kastrůlku dejte na kousky nakrájenou hlívu, trochu vody, okořeňte a také poduste. Nakonec přimíchejte hlívu k rýži. Tadáá, lehké a opravdu vynikající! Můžete přidat i kousky kuřecího

 

Další recepty nebo celé jídelníčky zde:

Recepty

Jídelníčky