Že si nemůžete dát knedlo-vepřo-zelo, protože je to nezdravé? Zkuste ho jinak!
Zdravé knedlo-vepřo-zelo!
Dvě porce:
200 g směsi na bramborové bezlepkové knedlíky
200 g červeného zelí
1 lžíce třtinového cukru
2 cibule
1 balení sojových kostek
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce sojové omáčky
zeleninový vývar
1 lžíce polohrubé rýžové mouky
sůl, pepř, česnek
Postup:
Začněte s přípravou výpečků. Sojové kostky dejte vařit do zeleninového vývaru na 10-15 minut a poté je vyždímejte. Vývar si schovejte na pozdější podlévání. Jednu a půl cibule nakrájejte na jemno, dejte do pekáčku a přidejte uvařené sojové kostky. V misce rozmíchejte olej, sojovku, sůl, pepř a sušený česnek (popřípadě čerstvý) a vše nalijte na sojové kostky. Podlijte trochou vývaru a pečte cca 45 minut s občasným podléváním a promícháním.
Směs na knedlíky rozmíchejte podle návodu se studenou vodou a dejte vařit do osolené vody. Zelí dejte do kastrůlku a chvíli poduste. Na olivovém oleji připravte pokrájenou cibulku a orestujte ji s lžící rýžové mouky. Takto připravenou směs vmíchejte do zelí pro zahuštění a dochuťte třtinovým cukrem.
Ke konci pečení výpečků můžete troubu přepnout na gril, aby byly křupavé. Dobrou chuť.