Už vás nebaví jíst klasické rizoto? Zkuste si ho připravit z krup! 

Ingredience na cca 3 porce:

250 g pohanka kroupy

2 bulvy předvařené červené řepy

500 ml zeleninového vývaru

100 g kozího sýra

1 menší cibule

olivový olej

sůl, pepř, tymián

 

Postup: 

Cibuli si očistěte a nakrájejte na jemno. Na pánvi s olivovým olejem ji jemně osmahněte a přidejte propláchnuté kroupy. Krátce orestujte a zalijte připraveným vývarem. Připravte si předvařenou řepu a nastrouhejte ji do rizota. Dále přidejte tymián a podlévejte vodou dle potřeby. Rizoto promíchávejte a nechte vařit do změknutí. Ke konci přidejte ¾ kozího sýra, sůl a pepř. Podávejte ozdobené sýrem a salátem. Dobrou chuť! 

 

Autor: Sandra Šlajchová