Už vás nebaví jíst klasické rizoto? Zkuste si ho připravit z krup!
Ingredience na cca 3 porce:
250 g pohanka kroupy
2 bulvy předvařené červené řepy
500 ml zeleninového vývaru
100 g kozího sýra
1 menší cibule
olivový olej
sůl, pepř, tymián
Postup:
Cibuli si očistěte a nakrájejte na jemno. Na pánvi s olivovým olejem ji jemně osmahněte a přidejte propláchnuté kroupy. Krátce orestujte a zalijte připraveným vývarem. Připravte si předvařenou řepu a nastrouhejte ji do rizota. Dále přidejte tymián a podlévejte vodou dle potřeby. Rizoto promíchávejte a nechte vařit do změknutí. Ke konci přidejte ¾ kozího sýra, sůl a pepř. Podávejte ozdobené sýrem a salátem. Dobrou chuť!
Autor: Sandra Šlajchová