Už nevíte co vařit? Zpestřete si jídelníček trochou exotiky!
Ingredience - na 3 porce budete potřebovat:
-
4 jarní cibulky
-
1 cm čerstvého zázvoru
-
2 lžíce lněného oleje
-
2 lžíce sojové omáčky
-
1 lžíce rýžového octa
-
1 lžíce sezamu
-
špetka soli
-
300 g rýžových nudlí
-
4 vejce
-
arašídové máslo
Postup přípravy:
Jarní cibulky si očistíme a 3 z nich nakrájíme na drobno. Zázvor oloupeme, pokrájíme a společně s cibulkou dáme do mixéru. Přidáme olej, sojovou omáčku, ocet, sezam, špetku soli a rozmixujeme na krém. Rýžové nudle si připravíme dle návodu na obalu. Vejce si prošleháme s trochou soli a vlijeme na rozpálenou pánev. Za stálého míchání přidáme propláchnuté rýžové nudle a cibulkový krém. Přidáme 3 lžíce vody a na mírném plameni mícháme, dokud se vajíčko zcela nedodělá. Podáváme ozdobené cibulkou, arašídovým máslem a kdo má rád, tak i s chilli.
Autor: Sandra Šlajchová