Už nevíte, co si připravit k obědu nebo večeři, tak aby to bylo chutné a zároveň zdravé? Nechte se inspirovat!
Dejte si výbornou vepřovou panenku s dušenou zeleninou.
Suroviny
- 1 ks vepřové panenky
- červené víno
- sůl, pepř
- směs mražené zeleniny
- olivový olej
Postup přípravy
Panenku si umyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a rozdělíme na dvě půlky. Kusy masa zprudka opečeme na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo. Poté podlijeme vínem a necháme chvíli odpařit alkohol. Podlijeme vodou a necháme dusit v pekáči do změknutí. Zeleninu si orestujeme na pánvi na olivovém oleji a podáváme s nakrájenou panenkou. Můžeme podávat i se šťávou, kterou panenka pustí.
Dobrou chuť!
Autor: Sandra Šlajchová