Máte chuť na kuřecí maso, podávané trochu jinak než obvyklým způsobem?
Kuřecí maso se dá upravit na mnoho způsobů a je možné si k němu dát různé přílohy. Vyzkoušejte kuřecí křídla s výrazným tvarohovým dipem.
Suroviny
- cca 800 g kuřecích křídel
- kousek zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kečupu (já používám se stévií)
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
Suroviny na dip:
- 1 odtučněný tvaroh
- 1 stroužek česneku
- bylinky
- kari
- mrkev, celer, atd..
Postup přípravy
Kuřecí křídla omyjeme a překrojíme v kloubu. Na marinádu smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, kečup, sojovou omáčku, med a přidáme trochu vody, aby marinády bylo dost. Křídla v marinádě obalíme a vyskládáme na pečící papír. Pečeme v troubě na 200 stupňů 45-50 minut.
Na dip si smícháme tvaroh, prolisovaný česnek a nakrájené bylinky (případně sušené). Ozdobíme pomocí kari. Křídla podáváme s dipem a nakrájenou zeleninou. Dobrou chuť!