- blog VELKÉSVALY.CZ

Máte rádi pizzu?  Jednou za čas si jí dát, proč ne?? Asi jako jiné nezdravé dobroty..moje babička vždycky říká: kousek tě nezabije. Ona to vlastně říká každý den. Ale já se snažím si ty nezdravé věci nahradit zdravějšími.

 

Už jsem zkoušela různé květákové pizzy, brokolicové atd. Tentokrát jsem ale udělala klasické těsto, ovšem nekynuté a ze špaldové mouky.


Recept

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 2 lžíce kokosového oleje (nebo olivový)
  • 1/2 hrnku vlažné vody
  • trocha soli

Z těchto surovin zpracujte těsto a dejte na chvíli do ledničky. Poté vytvořte na plech s pečícím papíru placku s okrajem a dejte péct na 15-20 minut na 200 stupňů. Je to taková česrtvá pizza, takže upečené těsto můžete načinčat čím chcete. Já jsem přidala rajčata z plechovky, sušená rajčata, cibulku, žampiony, šunku a na mamky půlku sýr, dozdobila jsem bazalkou a podávala.
Další recepty nebo celé jídelníčky zde:

Recepty

Jídelníčky