- blog VELKÉSVALY.CZ

 

Dneska tip na oběd s kvalitním masíčkem!! Hovězí maso se zelenou rýží je skvělé jídlo v kterém jsou zastoupeny bílkoviny, sacharidy i tuky. Příprava masa je delší a vyplatí se navařit více porcí, třeba pro celou rodinku.

potřebujete:

- hovězí zadní v celku

- cibulka

- 70g rýže ( 1 porce )

- 100g mraženého hrášku

- čerstvý špenát

- sůl, koření dle chuti

Příprava:

V hrnci si na troše olivového oleje opečte cibulku, přidejte hovězí maso a podlijte vodou. Maso se vaří do měkka poměrně dlouho, takže s přípravou začněte včas:-) Neustále podlívejte vodou, aby se maso nepřipálilo. Rýži si uvařte klasickým způsobem. Pro více porcí samozřejmě zvyšte gramáž rýže i zeleniny . Hrášek si nechte rozmrznout a krátce povařte ve vodě. Přendejte do mixéru společně se špenátem a rozmixujte na kaši. Smíchejte s uvařenou rýží dochuťte dle sebe. Po dovaření masa se může podávat. Mňam mňam!!! :-3 Přeji úspěšný den!

 

Další recepty nebo celé jídelníčky zde:

Recepty

Jídelníčky