Stará česká klasika
Ingredience:
- 2 větší papriky
- 60g rýže
- 100g tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 větší rajčata
- sůl, koření dle chuti
Postup:
Připravíme si dvě zelené papriky, které nahoře seřízneme a vyndáme z nich vnitřek. Rýži si uvaříme klasickým způsobem a poté do ní zamícháme tuňáka. Tuto směs namačkáme do připravených paprik, dáme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě na 200 stupňů cca půl hodinky a podléváme vodou dle potřeby, aby se nám papriky nepřipekly. Mezitím si připravíme omáčku z rajčat. Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce s trochou vody a podusíme do měkka. Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem. Papriky podáváme přelité rajčatovou omáčkou.
Další recepty nebo celé jídelníčky zde: