Lehký plátek hovězího masa s rýží.
Infredience:
-
hovězí maso v celku (doporučuji vařit větší kus a rozdělit si na více porcí)
-
cibulka
-
100g rýže
-
100g mraženého hrášku
-
čerstvý špenát
-
sůl, pepř
Postup:
V hrnci si na troše másla zpěníme cibulku, přidáme hovězí maso a podlijeme vodou. Maso se vaří poměrně dost dlouho, takže s přípravou začněte hned ráno, pokud chcete mít oběd včas. Vaříme do změknutí a neustále podlíváme vodou, aby se maso nepřipálilo.
Rýži si uvaříme klasickým způsobem. Hrášek si necháme rozmrznout a krátce povaříme ve vodě. Poté ho přendáme do mixéru společně se špenátem a rozmixujeme na kaši, kterou smícháme s uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Po dovaření masa můžeme podávat.
Další recepty nebo celé jídelníčky zde: