Dnes vám ukážeme jak uvařit kuřecí na mrkvi s bramborem. Není to vůbec složitý recept.
budete potřebovat:
● 100 g kuřecí prsa
● jednu mrkev
● sůl, pepř, kmín,
● 150 g brambory
● Olej
● Mouka hladká
Postup:
Omyté maso nakrájejte na tenčí plátečky. Osolte a opepřete ho. Do pánvičky kápněte trošičku oleje. Do menšího hrnce nakrájejte oloupané brambory a zalijte osolenou vodou. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na tenké plátečky.
Brambory dejte vařit pod pukličku. Na rozpálenu pánev naskládejte maso a po půl minutě obraťte. Poté zmírněte oheň na minimum a maso opékejte cca 2 minuty.
Potom k masu přidejte mrkev. 2 minuty orestujte a podlijte vodou. Přidejte kmín, sůl, pepř, přiklopte pokličkou a duste dokud mrkev nebude měkká. Až bude, tak šťávu zahustěte a dle potřeb dochuťte. Zahustit můžete takzvanou amerikou (do skleničky si nalijte 100 ml vody a přisypte jednu zarovnanou lžíci hladké, nebo polohrubé mouky a rozmíchejte). Pozor: při přilívání “ameriky“ jídlo pořád míchejte, aby se vám to nesrazilo.
Ještě 2 – 3 minuty provařte a máte hotovo. Pokud budete mít brambory hotové(poznáte když do nich píchnete jehlou, tak budou měkké) můžete servírovat.
Dobrou chuť.
Další recepty nebo celé jídelníčky zde: