Dnes Vám VelkéSvaly.cz dají tip na bezvadný způsob jak si připravit hovězí masíčko. Nebujte je to velmi jednoduchý a celkem rychlý recept.
Suroviny na 1 porci:
- 150 – 200g hovězího zadního. V řeznictví řekněte hovězí na steak.
- ½ čerstvé červené papriky
- Kousek cibule nebo pórku. Pokud vám to přijde k chuti, můžete oboje.
- Stroužek česneku
- Trocha olivový oleje
- Dochucovadla dle chuti. Pepř, sůl, bylinková sůl
- Příloha: těstoviny nebo rýže
Postup
Koupený silnější plátek zadního hovězího nakrájejte na tenké plátečky, viz foto. Okořeňte a s na plátky nakrájeným česnekem vložte do igelitového pytlíčku. Do pytlíku kápněte lehounce oleje. Pytlík utěsněte a nechte přes noc v ledničce. Toto je velice dobrý způsob marinování. Maso totiž neplave v litru oleje. Stačí jen kapička.
Dejte si dát vařit nějakou přílohu. Těstoviny nebo rýži.
Nakrájejte si papriku a cibuli. Papriku na nudličky. Cibule na hrubo.
Rozpalte pánvičku do ruda. Vyskládejte plátečky po celé pánvičce a opečte lehce po obou stranách. Cca 20 vteřin po každé straně.
Poté přidejte cibuli a papriku. Promíchejte a ještě zhruba 2 - 5 minut duste pod pokličkou na mírný oheň. Podle toho jak chcete mít křupavou zeleninu.
Vypněte pánvičku a vmíchejte do směsi předem připravenou přílohu dle výběru.
Hotovo
Velmi jednoduché jídlo a rozhodně zpestření od klasických přírodních kuřecích řízků. Příští pondělí se můžete těšit na další výtvor z produkce Vaření s Velkými Svaly.
Dobrou chuť přejí VelkéSvaly.cz
Další recepty nebo celé jídelníčky zde: