Skoro každý začátečník si pletl tyto dva velice rozdílné doplňky stravy. Kdo si myslí že je to to samé určitě čtěte. Pár slovy vysvětlíme jak to je.

 

I když syrovátka i syrovátkový protein mají stejný původ, ani při nejmenším se nedá říci že jde podobný produkt.

 

Začíná to u mléka

Sražením mléka vzniknou dvě složky:

 

  • Tuhá - Tvaroh - zdroj kaseinu
  • Taková žlutozelená tekutina - Syrovátka, někdy nazývaná mléčné sérum.

Kasein obsahuje například tvaroh. Je to tzv dlouhý protein vhodný na noc.

 

Syrovátka je teprve začátek
 
Syrovátka je prvotní produkt, který obsahuje převážně sacharidy a cca 12% bílkovin, což se rozhodně za protein požadovat nedá. Navíc syrovátka obsahuje velké množství laktózy.
Syrovátka jako taková má, dá se říct, naprosto jiné využití než Syrovátkový protein.
  • pomáhá odvádět toxické látky z těla.
  • Snižuje cholesterol
  • bohatá na minerály
  • Při vnějším použití se používá i na pleť (protizánětlivé účinky, regeneruje)

 

Cílem je ale Whey Protein s 80% bílkovin

Syrovátkový protein se ze syrovátky musí nějakým způsobem dostat. Je několik způsobů. My používáme proteiny CFM (Cross Flow Microfiltration). Tato metoda je velice kvalitní a po filtraci zůstane protein s 80% bílkovin a minimem sacharidů a tuku. Tedy ideální produkt, který se hodí jak pro přibírání svalové hmoty, tak i do redukčních diet.

 

Více o doplňcích zde

Další články o sportovní stravě najdete zde:

blog VELKÉSVALY.CZ

blog VELKÉSVALY.CZ

 

 

 

blog VELKÉSVALY.CZ