Skoro každý začátečník si pletl tyto dva velice rozdílné doplňky stravy. Kdo si myslí že je to to samé určitě čtěte. Pár slovy vysvětlíme jak to je.
I když syrovátka i syrovátkový protein mají stejný původ, ani při nejmenším se nedá říci že jde podobný produkt.
Začíná to u mléka
Sražením mléka vzniknou dvě složky:
- Tuhá - Tvaroh - zdroj kaseinu
- Taková žlutozelená tekutina - Syrovátka, někdy nazývaná mléčné sérum.
Kasein obsahuje například tvaroh. Je to tzv dlouhý protein vhodný na noc.
- pomáhá odvádět toxické látky z těla.
- Snižuje cholesterol
- bohatá na minerály
- Při vnějším použití se používá i na pleť (protizánětlivé účinky, regeneruje)
Cílem je ale Whey Protein s 80% bílkovin
Syrovátkový protein se ze syrovátky musí nějakým způsobem dostat. Je několik způsobů. My používáme proteiny CFM (Cross Flow Microfiltration). Tato metoda je velice kvalitní a po filtraci zůstane protein s 80% bílkovin a minimem sacharidů a tuku. Tedy ideální produkt, který se hodí jak pro přibírání svalové hmoty, tak i do redukčních diet.
Další články o sportovní stravě najdete zde: