blog VELKÉSVALY.CZ

Zdravím všechny čtenáře velkých svalů! Chtěl bych Vám nastínit jak se právě nyní stravuji ;-)

 

Jak jsem již zmiňoval v předchozím článku (tréninkový plán), je přibližně 7 týdnů po soutěži a to je akorát na čase se do toho zase pustit. Takže po sestvaní tréninkového plánu jsem se vrhnul na jídelníček, který se vám pokusím přiblížit.

 blog VELKÉSVALY.CZ

Jídelníček je sestavený na moje tělesné parametry a dle mých zkušeností s vlastním tělem. Takže zase jen inspirace pro vás nikoliv univerzální „návod“, který bude platit pro všechny. Stravovací plán se liší v tréninkové a netréninkové dny a proto vám znázorním příklad obou dnů. Zároveň uplatňuji metodu jednoho „volného“ dne v týdnu kdy si dopřeju i něco jiného k jídlu, na co mám chuť nebo rodinný oběd. Přece jen to není dieta a příprava na soutěž a tělo by se tak dle mého názoru nemělo cítit ani stresovat v mimo soutěžním období, naopak by se mělo cítit komfortně a nestrádat. Snažte se svému tělu něco vrátit, ono se vám odvděčí.

 

Tréninkový den

 blog VELKÉSVALY.CZ

 

Pozn.:

V tréninkový den si držím sacharidy pod 300g výhradně z vloček a brambor, které občas vyměním za rýži. Tuky se snažim si přidávat z hovězího masa, žloutků, ořechů a kokosového oleje ale občas i  avokádo, které mi moc chutná.

Bílkoviny mám vyšší, jím hodně masa a sedí mi to. Jsem prostě masový typ, to si každý musí zkusit sám jestli to stráví.

Suplementace je jasná, všechno jsou výrobky Velkésvaly.cz, které najdete na e-shopu.

 

Netréninkový den

 blog VELKÉSVALY.CZ

Pozn.:

V den volna snížim tuky a dopřeju si více sacharidů abych pěkně doplnil zásoby glykogenu na dny kdy cvičím. Zároveň ale při mém výdeji a aktivitě jsem víceméně celý týden v mírném deficitu takže o víkendu při „volnějších“ dnech si k tomu něco s chutí přidám.

Doufám, že to je pro vás užitečná inspirace. Nehledejte lehké cesty nebo zkratky, žádné nejsou. Je to prostě dřina, disciplína a odříkání každý den!

 

DALŠÍ NAŠE JÍDELNÍČKY:

Jídelníčky

 

 

Text + Foto: Tomáš Mikula

Více info na jeho blogu:  Tomáš Mikula - blog