Přeji krásnou sobotu Emotikona smile užíváte poslední slunné dny? Počasí se má údajně zkazit...ale o to více bude energie na tréninky, že? Emotikona grin Často od lidí slyším, že v těch pařákách nemají chuť vůbec sportovat, takže teď alespon skončí tyto výmluvy Emotikona grin
Dneska jsem si pro vás připravila rýžový nákyp, na který mám chuť už pěkně dlouho Emotikona colonthree Zítra razíme ráno na výlet, takže mám alespoň už nachystanou snídani Emotikona smile
Použila jsem větší zapékací misku a vyšlo mi to na 6 slušných porciček Emotikona smileJedna porce má přibližně 40 g sach a okolo 200 kcal Emotikona smile Pro ty, kdo počítají makra Emotikona tongue
Suroviny:
- 1 hrnek basmati rýže
- 1 hrnek mléka
- 3 hrnky vody
- 1 banán, 2 jablíčka
- 2 bílky, 1 žloutek
- med/sirup/protein na doslazení
- skořice
- brusinky
Postup:
Rýži si uvařte v mléce s vodou do zcela husté konzistence. Vodu jsem přilévala postupně Emotikona smile Poté přidejte rozmačkaný banán, jedno nastrouhané jablíčko, skořici a doslaďte dle chuti - já dala asi jen 1/2 odměrky proteinu, banán a jablko dost přidají na chuti. Nechte chvíli vystydnout a přidejte žloutek a sníh z bílků. Do misky s pečícím papírem dejte půlku směsi, naházejte pár brusinek a zakryjte zbytkem rýže. Dozdobte druhým jablíčkem a skořicí a pečte na 180 stupňů cca 40 minut Emotikona smile Můžete podávat s tvarohem nebo jogurtem Emotikona smile Nechte si šmakovat!