Není to obyčejný L-glutamine, tohle je VS GLUTA PLUS 9! Co je však vylepšilo a proč zvolit právě VS GLUTA PLUS 9?  Pojďme si tento produkt představit blíže…

 

GLUTAMIN

S touto aminokyselinou jste se pravděpodobně již setkali. Není divu, jedná se o nejvíce zastoupenou aminokyselinu ve svalech, glutaminu zde najdete až 60% z celkového množství všech aminokyselin. Glutamin velmi výrazně pomáhá regeneraci svalů po výkonu, zvyšuje imunitu a dokonce může při delším užívání působit anabolicky!

najít v eshopu

 

RŮSTOVÉHO HORMONU NENÍ NIKDY DOST

Dávkování glutaminu, zejména před spaním, může mít pozitivní vliv na hladinu růstového hormonu. Růstový hormon pomáhá metabolizovat (využívat) tělesný tuk a zároveň napomáhá nárůstu čisté svalové hmoty.



NA IMUNITU!

Znáte to. výkyvy počasí, tvrdá dieta či těžký trénink nás dokáží pěkně oslabit. Glutamin je tzv. semiesenciální aminokyselina. To znamená, že tělo si jej dokáže vytvářet samo, ale v určitých obdobích, například při nemoci či po náročném tréninku, je vhodné glutamin doplnit, neboť má pozitivní účinky na imunitu, kvalitní spánek a regeneraci.



VS GLUTA PLUS 9

Tento produkt se od jiných liší hned několika vlastnostmi. Jednou z nich je vyšší dávka, a to rovnou o 2000mg, než je běžně doporučovaných 5g. VS GLUTA PLUS 9 je také obohacen o taurin a vitamin C, takže vliv na zlepšení imunity může být znásoben. Aby konzumace nového VS GLUTA PLUS 9 byla ještě příjemnější, ochutili jsme jej oblíbenou pomerančovou příchutí, takže si jej nyní můžete skutečně vychutnat!



JAK GLUTAMIN UŽÍVAT?

Glutamin je vhodné podobně jako ostatní aminokyseliny užívat v době okolo tréninku, tedy před a po něm. Tento produkt je také možné dávkovat ráno a večer, zejména pro výše zmíněný vliv na sekreci růstového hormonu a regeneraci. Je velmi vhodné glutamin kombinovat s aminokyselinami BCAA, neboť tato kombinace vytváří ideální prostředí pro regeneraci svalové hmoty po náročném výkonu.



Autor: Adam Palovčík

Zdroje: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899900701007675

https://academic.oup.com/jn/article/138/10/2045S/4670120