Vyzkoušejte recept na vynikajícího lososa s bílým chřstem, arašídovým máslem a jako přílohu brambory.
Filet z lososa s bílým chřestem, arašídovým máslem a bramborem
Tento recept jsem trohu poupravil na zdravější variantu a připravoval pro 2 osoby.
Suroviny:
400g chlazené filety z lososa
750g Brambor
250g bílého chřestu
30g 100% burákového másla od firmy TPW
Mořská sůl
Celý pepř
Příprava:
-
Omyjte a oškrábejte bilý chřest, dřevnaté konce odkrojte
-
Připravte si hrnec s vodou, vodu dejte vařit a mírně osolte
-
Oškrábejte a dejte vařit brambory
-
Vložte do vroucí vody chřest a vařte 15 minut
-
Připravte si filety z lososa, omyjte, osušte a posolte a opepřete
-
Ve vodní lázni rozehřejte burákové máslo a udržujte v tekutém stavu
-
Na rozpálenou pánvičku dejte filety a z každé strany opečte 4 minuty
-
Slijte chřest , brambory
-
Na talíř dáme brambory, opečeného lososa, na lososa položíme paličky chřestu a přelijeme arašídovým máslem.
TEXT a FOTO: Petr Kleisner