Už nevíte, co si připravit k obědu nebo večeři, tak aby to bylo chutné a zároveň zdravé? Nechte se inspirovat! 

Dejte si výbornou vepřovou panenku s dušenou zeleninou. 

 

Suroviny

- 1 ks vepřové panenky

- červené víno

- sůl, pepř

- směs mražené zeleniny

- olivový olej

 

Postup přípravy

Panenku si umyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a rozdělíme na dvě půlky. Kusy masa zprudka opečeme na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo. Poté podlijeme vínem a necháme chvíli odpařit alkohol. Podlijeme vodou a necháme dusit v pekáči do změknutí. Zeleninu si orestujeme na pánvi na olivovém oleji a podáváme s nakrájenou panenkou. Můžeme podávat i se šťávou, kterou panenka pustí.

Dobrou chuť!

 

Autor: Sandra Šlajchová