Vyzkoušejte nejlepší glutamin na trhu! Přečtěte si recenzi a přesvědčte se, že za to stojí. 

Přináším vám další recenzi na produkt od firmy Velkésvaly.cz. Tentokrát se podíváme na L-Glutamine PURE.

 

Na úvod by se slušelo říct, co to vlastně glutamin je. Je to nejvíce zastoupená aminokyselina v lidském svalu. Glutamin sice patří mezi neesenciální aminokyseliny, ale při zátěži dochází k jeho vysoké spotřebě a v určitých situacích si ho tělo nedokáže samo vyrobit. 

 

První pocity

Měl jsem možnost vyzkoušet glutamin od mnoha výrobců, ochucený i neochucený. Ochucený glutamin je dle mého názoru naprostý nesmysl. Myslím, že je to zbytečné. Preferuji neochucenou verzi. Zkoušel jsem neochucené glutaminy u různých výrobců, ale vždy mi na nich něco vadilo. Nedávno jsem navázal spolupráci s Velkésvaly.cz a dostal jsem možnost vybrat si nějaké produkty. Glutamin byl jeden z prvních suplementů, které jsem vyzkoušel. L-Glutamine PURE je sice neochucený, ale konečně jsem našel neochucený glutamin, na kterém mi nic nevadí. Dávkuji si ho odměrkou přímo do úst. 

 

Účinky

Už po několika dnech užívání produktu L-Glutamine PURE jsem zaznamenal lepší regeneraci po tréninku, menší chuť na sladké a celkově jsem se cítil lépe. Glutamin přispívá také k lepší imunitě a možná právě to je důvod, proč jsem v tomto období ještě nebyl nemocný. Jedna z dalších funkcí glutaminu je, že pomáhá „tahat“ vodu do svalů, podobně jako kreatin. Svaly jsou asi ze 75% tvořeny vodou, proto vypadají po suplementaci glutaminem plnější.

 

Jak dávkovat

Dávkuji 5-10 g ihned po probuzení. Stejné dávky opakuji před tréninkem a ihned po něm. Před spaním si dám další dávku, společně s argininem. Tato kombinace výrazně přispívá k lepší tvorbě testosteronu a růstového hormonu. 

Pozn.: Takto dávkuje autor, vy se řiďte pokyny na obalu. 

 

Kombinace s BCAA

Velmi dobré je kombinovat glutamin s BCAA. Proto také máme v naší nabídce i BCAA Triple Fusion a Combi BCAA, ve kterých je glutamin již obsažen. Vyzkoušejte naše produkty a uvidíte, že nebudete litovat. 

 

Autor: Adam Palovčík